Weet altijd waar je VanMoof fiets staat dankzij deze nieuwste Apple-functie

VanMoof

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in het straatbeeld. Hoewel het een flinke investering is, zijn de toestellen retepopulair. Je wilt dit waardevolle bezit natuurlijk niet per ongeluk kwijtraken of – nog erger – het laten stelen. Uit onderzoek blijkt dat er een hoop dieven het op elektrische fietsen hebben voorzien. Het aantal gestolen e-bikes is in 2020 met 37 procent toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Maar VanMoof en Apple lijken daar de oplossing voor te hebben gevonden.

Find my bike

De toestellen die vanaf vandaag besteld worden uit de X3- en S3-serie gaan werken met de Find My-app op Apple toestellen. Hiermee heeft VanMoof een primeur te pakken: het is namelijk het eerste fietsenmerk dat op deze manier gaat werken.

Het werkt simpel: je kunt het ‘apparaat’ – de elektrische VanMoof fiets in dit geval – gewoon toevoegen in de Find My-app op je iPhone, iPad of Mac. Daarmee maak je het een stuk makkelijker om je fiets te lokaliseren. Het is natuurlijk te hopen dat de fiets hierdoor een stuk minder gewild wordt door fietsendieven, aangezien je je fiets gemakkelijk kunt opsporen.

VanMoof elektrische fiets

Beeld: VanMoof

Job Stehmann, Chief Product Design & Technology Officer bij VanMoof, laat weten: “We doen er alles aan om onze riders de allerbeste end-to-end ervaring te bieden. We zijn dan ook erg trots dat we onze Find My-enabled fietsen nu kunnen presenteren.” Hij noemt het een mooie prestatie die mogelijk is gemaakt door hun getalenteerde in-house ontwikkelaars. “Het was een spannende kans die nieuwe mogelijkheden en gebruiksgemak oplevert voor onze riders over de hele wereld.”

Privacy

Overigens hoef je niet bang te zijn dat je nu gemakkelijk overal gevolgd kunt worden op de fiets. Het Find My-netwerk is anoniem en maakt gebruik van geavanceerde encryptie. Dat houdt in dat niemand anders – zelfs Apple of VanMoof niet – de locatie van je elektrische fiets kan zien.

Beeld: Unsplash