Vergeet zelfrijdende auto: Mercedes-Benz komt met ‘elfrijdende’ technologie

Mercedes-Benz is één van de grootste namen in de autoindustrie en één van de vooroplopers van de technologie omtrent zelfrijdende auto’s. Voorbeelden zijn de semi-zelfrijdende C63 S Sedan en het concept van de zelfrijdende Vision Tokyo. Met zijn nieuwe ‘elfrijdende’ technologie denkt Mercedes-Benz andere autofabrikanten als Tesla en Google Car ver achter zich te laten.

Mercedes-Benz heeft speciaal voor de aankomende vakantieperiode met kerst en nieuwjaar de speciale ‘elfrijdende’ technologie gelanceerd. De technologie blijkt echter niet heel vernieuwend te zijn, maar een zeer goede marketinggrap te zijn waarbij er een elf achter het stuur plaatsneemt zodat je zelf niet hoeft te sturen.

Mercedes-Benz laat in het filmpje dan ook weten dat door de nieuwe elf-gebaseerde technologie de eigenaar het stuur volledig los laten. Hierdoor is de eigenaar volgens Mercedes-Benz in staat om bijvoorbeeld een film te kijken (ik raad The Lord of the Rings aan), een advocaatje met slagroom drinken, een zuurstok te eten of last-minute de kerstcadeautjes inpakken.