Visa en Honda laten auto zelf betalen bij een tankstation

VISA Ready

Waarom moet je eigenlijk nog afrekenen bij een betaalterminal bij een tankstation. Anno 2016 moet de betaling toch helemaal geautomatiseerd kunnen zijn? Dat dachten ze ook bij creditcardmaatschappij Visa. Het bedrijf heeft samen met autofabrikant Honda een prototype ontwikkeld van een auto met een ingebouwd betaalsysteem, dat vanaf het dashboard kan afrekenen bij een tankstation.

En het is slechts één van de functies, wat het idee is dat er allerlei toepassingen bovenop de technologie kunnen worden gebouwd. Wat dacht je van een auto die zelf betaald voor parkeren? In de wereld van Internet of Things zijn parkeerapps achterhaald! En ik zie ook fantastische mogelijkheden bij de McDrive…

Het concept wordt deze week getoond op het Mobile World Congress; Engadget bekeek de demo-opstelling.

Visa Ready

Het is onderdeel van een groter plaatje waarin Visa de filosofie heeft om betaaltechnologie overal in te bouwen. Hiervoor heeft het vandaag officieel het zogenaamde Visa Ready-programma uitgebreid op het gebied van Internet of Things. Een jaar geleden lanceerde de token-gebaseerde technologie die hier achter zit al.

Accenture, Coin (dat eerder al de samenwerking met Mastercard aanging), Giesecke & Devrient, Fit Pay, Samsung, Chronos en Pebble zijn de eerste partners van VISA Ready. Het bedrijf werkte eerder al samen met horlogemaker Swatch.