Vital Connect’s nieuwe biosensor lijkt bron te zijn voor Apple’s Healthbook data


Het bedrijf Vital Connect lanceerde eind vorige week een kleine biosensor die in staat is biomedische gegevens te meten waar normaal gesproken grote, onhandige accessoires of professionele medische apparatuur voor nodig is. Alles wijst er op dat deze nieuwe wearable de bron zal zijn voor de data van Apple’s onlangs gelanceerde Healthbook applicatie.

De HealthPatch wordt als een pleister op de borst gedragen, en is daarmee haast onzichtbaar te dragen onder kleding. Het apparaat is in staat een lange lijst van medische en fitness gerelateerde data te meten waaronder de hartslag, ademfrequentie, huidtemperatuur, lichaamshouding, stresslevel en slaapritmes.

Sinds Apple een aantal maanden geleden medewerkers van Vital Connect – een bedrijf dat gericht is op biomedische- en sensortechnieken – is gaan inhuren gaan er al geruchten rond dat het bedrijf Apple zou gaan helpen in de ontwikkeling van hun veelbesproken iWatch.

Vorige week lanceerde Apple zijn eerste health en fitness-tracker app: Healthbook. Hoewel de app veel unieke meetmogelijkheden biedt was het tot nu toe nog niet bekend waar Apple deze data vandaan zou gaan halen. De nieuwe sensor van Vital Connect zou wel eens het antwoord kunnen zijn op deze vraag.

Opmerkelijk is dat medewerkers van Vital Connect al aan deze technologie moeten hebben gewerkt nog voordat ze zijn gaan werken voor Apple. Tegelijkertijd is het interessant dat een sensor als de HealthPatch vrijwel alle data zou kunnen bieden die nodig is voor een app als Healthbook.

Vital Connect heeft bovendien aangegeven dat er binnen twee maanden een consumentenproduct beschikbaar zal komen die gebruikers ‘personal health management, fitness tracking, stress feedback, remote monitoring, and many other applications’ zal bieden. Nog even afwachten dus, maar alles wijst er  voor nu op dat de HealthPatch een belangrijke rol zal gaan spelen in Apple’s Healthbook.