‘Volgende telefoon van Essential verstuurt helemaal zelf berichtjes voor je’

Essential Phone

Essential Products, de startup van Android-maker Andy Rubin, zou aan een nieuwe telefoon werken die de gebruiker probeert na te doen en automatisch om berichten reageert voor de gebruiker. Dat stellen ingewijden tegenover Bloomberg.

Het bedrijf besloot enige tijd geleden de ontwikkeling van een slimme speaker te pauzeren. In mei werd bekend dat de ontwikkeling van een andere smartphone stop is gezet. De verkopen van de eerste telefoon van het bedrijf bleken tegen te vallen en nu stopt het helemaal met het maken van producten die te veel lijken op andere producten op de markt.

De nieuwe telefoon moet zich dus echt gaan onderscheiden van andere smartphones. En dat zouden we al terugzien in het ontwerp. De smartphone krijgt een klein scherm en is vooral via spraakcommando’s te besturen. Het idee is dat het apparaat helemaal zelf afspraken kan maken en kan reageren op e-mails en berichten. Ook kun je ermee telefoneren.

Uitdagingen

Het concept heeft echter wel flink wat uitdagingen. Als je weleens met Siri, Alexa of de Google Assistent hebt gesproken, weet je dat virtuele assistenten gelimiteerd zijn in wat ze kunnen. Essential wil het product dan ook op de markt brengen als een aanvulling op je huidige smartphone, of als een telefoon voor mensen die minder achter het kleine scherm willen zitten.

Wanneer de telefoon op de markt moet verschijnen en wat deze gaat kosten, is onbekend. Essential zelf weigerde te reageren op het bericht.