Volgens LG wordt ons leven de komende jaren steeds makkelijker dankzij ‘The Internet of Things’

The Internet of Things gaat de komende jaren een grote impact hebben op de wijze waarop we leven, werken en vrije tijd beleven. Dat zei LG CTO Dr. Skott Ahn vanavond tijdens de LG persconferentie op de CES in Las Vegas. Nieuwe operating systems en besturingsprotocollen zullen er de komende jaren voor zorgen dat al onze apparatuur ‘connected’ wordt, en dat de mens productiever wordt.

The Internet of Things isn’t about just some devices and the apps that control them, it’s what connects everything we value with the innovations that are centered around our lives. At LG, we’re taking an open approach to maximize the value offered to our customers through platforms, connectivity and the overall IoT ecosystem.

Vorige jaar kondigde LG een nieuw webOS aan dat standaard geïntegreerd zit in alle smart TV’s van het merk. Deze week verschijnt er een update, die meer dan twee keer zo snel is als zijn voorganger en 4K Ultra HD content ondersteunt.

Ahn ging in zijn keynote ook in op de wijze waarop alle electronica in ons leven steeds slimmer wordt. Behalve smartphones en smart TV’s, zien we de komende jaren ook een opmars van wearables en smart cars. LG is volop bezig met de ontwikkeling van protocollen die al deze apparaten in de toekomst met elkaar kunnen verbinden, zoals LG’s smart car connectivity technology. Open standaarden zijn volgens LG erg belangrijk: Daarom is LG nauw betrokken bij de ontwikkeling van oneM2M, de internationale standaard van IoT toepassingen.

Vorig jaar introduceerde LG HomeChat, een platform dat gebruik maakt van Natural Language Processing (NLP) om smart home apparaten te bedienen en monitoren. Zo wordt er momenteel onder meer een samenwerking met Nest ontwikkelt. Het is de bedoeling dat HomeChat in de toekomst ook gaat communiceren met smart car software.

Behalve een focus op IoT in 2015 kondigde LG vandaag ook nog een aantal nieuwe producten aan, waaronder de curved LG GFlex 3 smartphone, de LG Twin Wash wasmachine die twee wasjes tegelijkertijd draait en een nieuwe range LG OLED smart TV’s.

Screen Shot 2015-01-06 at 00.13.23 Screen Shot 2015-01-06 at 00.13.35 Screen Shot 2015-01-06 at 00.14.10

ces-2015-banner-eventwall