Volkswagen brengt het hippiebusje terug in de vorm van de autonome I.D. Buzz

Wie kent hem niet: het hippiebusje van Volkswagen. In de jaren ’60 was het een bekend beeld op de weg, tegenwoordig is het een geweldige herinnering aan die tijden. Maar misschien zien we het voertuig in de toekomst wel weer vaker over de weg rijden. Volkswagen heeft namelijk een conceptauto gemaakt die geïnspireerd is op exact dat busje: de I.D. Buzz.

De auto, die onthuld werd tijdens de North American International Auto Show, is volledig elektrisch. Het voertuig kan ongeveer 434 kilometer rijden op een acculading. Gebruik je een quick charger, dan kun je hem tot tachtig procent opladen in een half uur tijd.

Daarnaast is er een modus waarin de auto volledig autonoom is, en je de voorste stoelen naar achteren kunt draaien. Zo kun je tijdens het rijden kletsen met je vrienden. De stoelen zijn bovendien modulair, waardoor je er maximaal acht kwijt kunt, maar ook luxe loungestoelen kunt maken.

Volkswagen I.D. Buzz

Interieur

Voorin zit bovendien een groot, verwijderbaar tablet en een augmented-reality-HUD om informatie over je voorruit heen te projecteren. De externe speaker kun je met bijvoorbeeld je telefoon verbinden via bluetooth. Die speaker kun je in de auto gebruiken, maar ook naar buiten halen. Handig als je bijvoorbeeld gaat kamperen. Daarnaast kun je met je Volkswagen ID je voorkeuren instellen en de auto zo automatisch afstellen door in te loggen.

De auto communiceert met jou en andere weggebruikers via lichtjes. Zo zitten er LED-lampen aan de buitenkant die aangeeft dat de auto in autonome modus staat. Ook zit er mood-verlichting in de auto.

Helaas gaat het nog om een conceptauto, wat betekent dat het niet zeker is dat de I.D. Buzz ook op de weg komt. Volkswagen wil echter wel rond 2025 een miljoen elektrische voertuigen per jaar verkopen, en dit hippiebusje zou daar zeker aan bijdragen. Dus laten we hopen dat de bus inderdaad op de markt verschijnt.

Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen I.D. Buzz