De volledig elektrische Volkswagen I.D. moet in 2025 volledig autonoom rijden

Een jaar nadat de grootschalige fraude van Volkswagen met zijn sjoemelsoftware aan het licht kwam, presenteert de autofabrikant een concept van zijn volledig elektrische Volkswagen I.D., die in 2020 op de markt moet komen. De I.D. is de eerste in een reeks van elektrische wagens die Volkswagen vanaf dat jaar wil gaan verkopen.

Volgens Volkswagen heeft de I.D. een maximaal theoretisch bereik van 600 kilometer. Volkswagen wil de auto’s ook persoonlijker maken. Zo moet je je smartphone kunnen gebruiken om de auto te ontgrendelen. Omdat die gekoppeld is aan je eigen account, weet de auto welke voorkeuren jij hebt voor het rijden. Op die manier kan de temperatuur bijvoorbeeld automatisch opgestart worden of kan een afspeellijst van je favoriete muziek voor je klaarstaan.

Daarnaast zit in de Volkswagen I.D. de basis voor autonoom rijdende voertuigen van de autofabrikant. In 2025 wil Volkswagen beginnen met de uitrol van de I.D. Pilot, een automatische piloot waarmee de auto volledig zelfstandig kan rijden. Je moet deze modus kunnen activeren door op het VW-logo op het stuur te drukken. Zodra je dat doet, maakt het stuur plaats voor een dashboard, waardoor je de ruimte hebt om te doen wat je wil.