Voor de Squid Game-liefhebbers: de Koreaanse serie The Silent Sea

The Silent Sea

Kon je niet stoppen met kijken naar Squid Game en ben je nu toe aan meer Koreaanse series? Dan hebben we goed nieuws voor je: de nieuwe serie The Silent Sea is dan vast en zeker iets voor jou. De Koreaanse serie scoort maar liefst 100 procent op Rotten Tomatoes.

Ook deze science fiction-serie heeft duistere humor.

The Silent Sea

In deze serie zien we hoofdrolspeler Han Yunjae als leider van een expeditie. Klein detail: deze expeditie heeft een overlevingskans van slechts 10 procent. De groep vliegt naar de maan om hier een missie te klaren. Hierbij gaan ruimteverkenners op zoek naar buitenaards leven en andere sporen uit een verlaten onderzoeksfaciliteit. Eén ding is zeker: op dit onderzoeksfaciliteit staat het bol van geheimen.

Cast

Han Yunjae wordt gespeeld door iemand die je waarschijnlijk wel kent: Gong Yoo. Hij speelde namelijk de recruiter in Squid Game. Andere castleden zijn onder andere: Heo Sung-tae (deelnemer 101 in Squid Game), Bae Doona, Lee Joon en Lee Moo-saeng.

Zuid-Koreaanse series

Na Squid Game heeft de Zuid-Koreaanse filmindustrie zich behoorlijk goed op de kaart gezet in de rest van de wereld. De hitserie van 2021 heeft een weg geopend voor andere Zuid-Koreaanse producers en acteurs. Alhoewel het allemaal begon met de film Parasite in 2019, die als eerste niet-Engelstalige film de prijs voor Beste Film won in 2020.

Benieuwd geworden naar The Silent Sea? Bekijk de trailer hier:

Beeld: Netflix