Wordt de Netflix-serie Chosen de ‘nieuwe Stranger Things’?

Chosen

Stranger Things-fans worden flink getest op hun geduld. Want hoewel het derde seizoen al in juli 2019 uitkwam, is het vierde seizoen anno 2022 nog steeds niet te bekijken. Dat komt met name door corona: vanwege de pandemie is de releasedatum van seizoen vier al een paar keer uitgesteld. Op zoek naar iets vergelijkbaars? We hebben de perfecte tip voor je: Chosen.

Chosen

De Deense tienerhorror Chosen is een serie dat ons vooral doet denken aan Stranger Things. Grote kans dat deze serie de moeite waard is, want als Denen ergens goed in zijn, dan is het wel in het maken van spannende films en series. De serie Chosen speelt zich af in een Deens dorpje Middelbo, dat zeventien jaar geleden werd getroffen door een meteoriet. In de serie volgen we een 17-jarig meisje dat een mysterieuze ontdekking doet. Ze komt erachter dat het geen meteoriet was waar het dorpje mee te maken kreeg, maar een duistere kracht. Deze kracht wordt al jaren geheim gehouden in het dorpje, omdat het de planeet wil overnemen.

De Deense Stranger Things

Een groepje tieners zal het geheim van deze kracht proberen te ontrafelen én zullen hiertegen moeten vechten. Klinkt dat je bekend in de oren? Het is dan ook niet voor niets dat deze serie de ‘Deense Stranger Things‘ wordt genoemd. In de serie zien we Malaika Berenth Mosendane als hoofdrolspeelster, maar ook Ken Vedsegaard is hierin te zien, die onder andere bekend is van The Killing.

De serie is vanaf 27 januari op Netflix te zien. Dat is toch iets sneller dan Stranger Things, want de releasedatum van het vierde seizoen is inmiddels al naar de zomer verplaatst.

Beeld: Netflix