Zó veel is de Netflix-hit Squid Game inmiddels al waard 

squid game

Mocht je nog niet begonnen zijn aan dé hitserie van het jaar – we hebben het hier natuurlijk over Squid Game – dan wordt het inmiddels toch wel tijd om jezelf over die streep te trekken. Inmiddels is de serie zó populair, dat het record na record verbreekt.

Inmiddels is Squid Game al door meer dan 130 miljoen (!) mensen bekeken.

Waarde Squid Game

Dat de serie zo in trek is, heeft natuurlijk positieve gevolgen voor Netflix. Tot nu toe was het niet een heel bijzonder goed jaar voor het streamingplatform, maar Squid Game zorgde voor een hoop verandering. De serie schijnt op dit moment maar liefst 900 miljoen dollar waard te zijn. En dat is nogal indrukwekkend voor een serie waarvan de afleveringen zo’n 2,4 miljoen dollar kostte per aflevering.

Zoals gezegd is dit niet het beste jaar voor Netflix geweest, de cijfers van nieuwe abonnees bleven namelijk wat achter. De kans is echter groot dat Squid Game ervoor zorgt dat de cijfers toch nog wat worden rechtgetrokken. Maar dat kan overigens ook te maken hebben met het feit dat de stand-up show The Closer van Dave Chappelle nu ook te zien is op Netflix.

Squid Game in Nederland

Alles van de serie is werkelijk overal te zien: van Instagram-memes tot TikTok video’s met bijvoorbeeld uitleg over bepaalde scènes uit de serie. Maar dit stukje Noord-Korea was zelfs in Nederland na te spelen. Squid Game streek namelijk neer in Maastricht en Rotterdam, waar je het ‘red light, green light’ spel kon spelen, dat we in Nederland Annemaria Koekoek noemen.

Beeld: Netflix