Voormalig Android-baas Andy Rubin werkt aan smartphone-startup

Iets langer dan een jaar geleden heeft Andy Rubin Google verruild voor Playground Global: een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van startups. Als ex-baas van het Android-team biedt Rubin veel expertise voor verschillende startups en nu blijkt het bedrijf na alle waarschijnlijkheid een startup verder uit te werken. Dit bedrijf houdt zich vermoedelijk bezig met de ontwikkeling van smartphones.

Volgens de website The Information is Andy Rubin actief op zoek naar talent voor de smartphone-startup. Het is onbekend welke rol hij gaat spelen binnen het beginnende bedrijf, maar zijn expertise zal waarschijnlijk op de één of andere manier benut worden.

Veel Android-smartphoneproducten weten zich niet te onderscheiden tussen alle telefoons die aangeboden worden. Maar als de ex-baas van Android en een bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van startups bewust kiezen om geld en tijd te stoppen in een team dat bezig is met een Android-smartphone, dan kan het niet anders dan veelbelovend zijn. Het gaat vermoedelijk wel om een bedrijf dat zich direct wilt richten op de consument en bijvoorbeeld geen onderdelen gaat maken voor ander producenten.