Krijgt Netflix er een concurrent bij? Youtube Red gaat ook films en series aanbieden

Google is vermoedelijk bezig om hun betaalde versie van Youtube te gaan uitbreiden met Amerikaanse TV-series en films. De geruchten gaan dat de zoekmachinegigant op dit moment in gesprek is met diverse grote filmstudio’s.

Youtube Red is een service van Google die men voor 10 dollar per maand kan afnemen. Als je gebruikmaakt van Red zie je ten eerste geen advertenties voor of tijdens video’s op de populaire videowebsite en krijg je onder andere de mogelijkheid om video’s offline op te slaan. Zo kun je bepaalde video’s terugzien zonder mobiele data te verbruiken. En als laatste stap biedt Red ook exclusieve video’s aan van populaire Youtubers.

Volgens het Wall Street Journal melden bronnen dat diverse werknemers die voorheen voor Netflix werkten nu Youtube helpen in de gesprekken met de diverse filmstudio’s. Maar details om welke studio’s of welke TV-serie/films het gaat zijn schaars.

Youtube Red is momenteel niet beschikbaar voor Nederlandse Google-gebruikers. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook niet aangegeven wanneer dit wel het geval gaat zijn. Google is potentieel wel en reële bedreiging voor Netflix als ze goede contentdeals kunnen sluiten, echter blijkt keer op keer dat onderhandelen met Hollywood-studio’s een lastig proces is.