VR-apps van NASA laten je selfies nemen in de ruimte

NASA-VR-selfies

Wilde je altijd al eens de ruimte in gaan, maar dacht je dat die droom nooit werkelijkheid zou worden? Met de hulp van NASA is die droom opeens een stukje dichterbij. De ruimtevaartorganisatie heeft namelijk twee apps gemaakt waarmee je virtueel in de ruimte kunt rondhangen.

De apps werden gemaakt om het 15-jarige jubileum van de lancering van de Spitzer Space Telescope te vieren. Deze telescoop ontdekte in die 15 jaar diverse interessante dingen en maakte prachtige foto’s. Die beelden zijn nu het hart van de twee apps.

Selfies

De eerste app is de NASA Selfies-app. Daarmee kun je selfies maken in een virtueel ruimtepak, met op de achtergrond prachtige locaties in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het midden van de Melkweg. Een foto maken is niet moeilijk: maak een selfie, kies je achtergrond en je kunt hem direct op sociale media delen.

Daarnaast krijg je in de app meer informatie over de wetenschap achter de foto’s. Op dit moment zijn er 30 achtergronden waar je uit kunt kiezen. Alle foto’s zijn gemaakt door de Spitzer Space Telescope. In de toekomst moeten er nog meer foto’s bij komen.

De app kun je voor iOS en Android downloaden.

Virtual reality

Daarnaast maakte NASA een VR-app, waarmee je op een tour door het TRAPPIST-1 zonnestelsel kunt gaan. TRAPPIST-1 is het enige bekende zonnestelsel waar 7 planeten in zitten die ongeveer even groot zijn als de aarde.

Helaas kun je het zonnestelsel niet met een telescoop bewonderen, maar in de VR-ervaring zie je wel impressies van kunstenaars over hoe de planeten er mogelijk uitzien. Die beelden zijn gebaseerd op data van telescopen die het zonnestelsel hebben bestudeerd.

In de app wordt je langs 5 van de 7 planeten gebracht. De app wordt beschikbaar voor Oculus en Vive via de Spitzer mission-website en de Oculus-winkel. Ook is er een 360 graden-video op YouTube te zien, die je met een Google Cardboard kunt bekijken of op je desktop.