VR-bril HTC Vive uitgesteld naar april 2016

VR-brillen

Zat je te wachten op de virtualrealitybril HTC Vive, dan hebben we slecht nieuws voor je: HTC heeft hem namelijk uitgesteld naar april 2016. Daarmee zal de Vive ongeveer tegelijkertijd met de Oculus Rift en Playstation VR in de winkels verschijnen.

Eerst wilde HTC de Vive voor het einde van 2015 op de markt brengen, maar dat bleek steeds moeilijker haalbaar. Dat de VR-bril niet meer in 2015 zou komen, hadden we stiekem zelf al geconcludeerd door op de kalender te kijken. Ze zouden nog maar drie weken de tijd hebben om de verkoop te starten, maar er was nog geen enkele reclamecampagne van start gegaan.

Door de vertraagde verkoop komt HTC wel in moeilijk vaarwater terecht. De Oculus Rift en Playstation VR staan beide gepland voor ‘begin 2016’ en hebben veel budget achter zich. De makers van de Rift werden door Facebook overgenomen en Playstation VR heeft een compleet eigen spelcomputer.

HTC werkt samen met gamebedrijf Steam om de Vive op de markt te brengen. De bril laat net als concurrenten een virtuele omgeving zien, maar heeft ook nog eens bewegingssensoren voor je kamer. Hierdoor weet de Vive precies waar je in een kamer staat, wat weer naar VR vertaald kan worden.

De samenwerking met Valve kan ook nog eens flink wat voor de Vive betekenen. Hierdoor kan de bril immers diep in gameplatform Steam worden geïntegreerd – wat in feite de grootste pc-gameswinkel ter wereld is.