VR-brillen Oculus Rift S en Oculus Quest verschijnen op 21 mei

Oculus-Rift-S-Oculus-Quest

De virtualreality-brillen (VR-brillen) Oculus Quest en Oculus Rift S worden vanaf 21 mei verkocht. De twee VR-brillen zijn vanaf nu al te reserveren, aldus Oculus op zijn website. Beide varianten kun je vanaf 449 euro reserveren via de website van de fabrikant.

De Oculus Quest is het een all-in-one VR-spelsysteem van Oculus, waarbij je geen extra apparaten nodig hebt om hem te gebruiken. Daardoor heb je dus complete vrijheid in VR. De Rift S moet nog wel op een computer aangesloten worden, specifiek eentje met Windows 10.

Oculus Insight

Beide nieuwe brillen gebruiken Oculus Insight. Dat is volgens Oculus zelf state-of-the-art computer vision-technologie, waarbij je positie gevolgd wordt aan de hand van sensoren in de headset zelf. Het systeem brengt de wereld om je heen in kaart en bepaalt vervolgens jouw positie in die wereld. Daarmee kun je door virtuele en fysieke ruimtes navigeren.

De Quest werd in september vorig jaar al aangekondigd en krijgt 64 GB aan opslag. Per oog heb je een scherm met een resolutie van 1600 bij 1440 pixels. De Quest komt verder met Touch Controllers, die je in staat stellen om je handen te gebruiken in de virtuele wereld.

De Quest komt verder met een bètaversie van de casting-functie, waarmee alles wat jij ziet kunt delen met je vrienden. Je cast je beeld simpelweg naar de Oculus mobiele app of naar je televisie. De Quest komt met ruim 50 titels die je kunt kopen. Vooraf staan er al vijf demo’s op die je direct kunt spelen.

Rift S

De Rift S geeft je direct toegang tot dezelfde bibliotheek als die van de Oculus Rift. Dat betekent dat jouw Oculus Home een aan te passen en sociale ruimte is waar jij en je vrienden kunnen rondhangen, voordat jullie samen op een VR-avontuur gaan. De Rift S komt verder met verbeterde optics en een hogere resolutie.