Waar rook is… is NEST

Eerder schreven we al over de slimme thermostaat van NEST. Een strak vormgegeven apparaat – niet vreemd als de oprichter een voormalig Apple design medewerker is- dat leert van de omgeving en daarop automatisch de temperatuur aanpast. Met behulp van een aantal sensoren registreert het zaken als buitentemperatuur, beweging en luchtvochtigheid en in combinatie met eerdere input van de gebruiker “weet” het apparaat wanneer de verwarming hoger of lager kan. Met als gevolg altijd een comfortabel huis en een zo laag mogelijke energierekening.

Volgens de altijd goed geïnformeerde site AllthingsD komt NEST nu ook met een intelligente rookmelder. Dit apparaat moet Protect gaan heten. Meer dan dat deze NEST Protect zal connecten met de NEST thermostaat weet AllthingsD nog niet te melden, maar je zou kunnen verwachten dat de gezamenlijke intelligentie kan zorgen voor het voorkomen van het afgaan van de rookmelder op het moment dat je net iets te lang onder een hete douche hebt gestaan of flink staat te wokken. Ook lijkt het logisch dat je via een app ook op afstand kunt meekrijgen of er een alarm is.

Wat het apparaat ook gaat doen, vanuit het oogpunt van design is het sowieso een goed idee. Want bestaande rookmelders zijn zelden design prijs materiaal.