Wat kunnen we verwachten van het derde seizoen van Good Omens?

Good Omens

Fans van Crowley en Aziraphale kregen halverwege december goed nieuws: er komt een derde en laatste seizoen van Good Omens. Broodnodig natuurlijk, na het dramatische einde van het tweede seizoen. Waar gaat dat derde seizoen over en wanneer kunnen we het verwachten?

Voor wie het even kwijt is: Good Omens draait om de engel Aziraphale (Michael Sheen) en demon Crowley (David Tennant). In het eerste seizoen zien we hoe ze het leven op aarde zijn gaan waarderen. Zo erg zelfs, dat wanneer de geboorte van de antichrist op handen is – en daarmee het einde van de aarde – de twee de geplande gebeurtenissen proberen te voorkomen. Daarvoor werken ze samen, waardoor hun relatie steeds verder uitdiept.

In het tweede seizoen verschijnt de Archangel Gabriel plots op de stoep van Aziraphale’s boekenwinkel, en blijkt hij zijn geheugen kwijt te zijn. Opnieuw werken Aziraphale en Crowley samen, waarbij ze stuiten op een complot van zowel de hemel als de hel. En ondertussen wordt hun relatie steeds nauwer. Zo nauw zelfs, dat Crowley aan het einde van seizoen 2 zijn gevoelens voor Aziraphale bekend en hem zoent.

En daarmee komen we op het trieste einde van dat seizoen. Aziraphale besluit namelijk om een baan als Supreme Archangel aan te nemen, waarmee hij plannen voor een tweede Armageddon mogelijk kan voorkomen. Tenminste, dat hoopt hij. En Aziraphale ziet graag dat Crowley met hem mee gaat en weer engel wordt. Crowley heeft daar geen trek in en Aziraphale wil niet op aarde blijven voor Crowley. Daarmee scheiden de wegen van de twee.

Good Omens

Foto: Amazon Prime

Het verhaal gaat verder

Je begrijpt, zo kan de serie niet eindigen. Daar was maker Neil Gaiman het ook mee eens en hij beloofde van de zomer al dat hij het verhaal hoe dan ook afmaakt. Halverwege december kwam gelukkig het nieuws dat dit in serievorm gebeurt, namelijk met een derde en laatste seizoen. Gaiman gaf destijds direct aan blij te zijn dat hij het verhaal dat hij en Terry Pratchett in 1989 en 2006 bedacht hadden kan afmaken.

Bij de aankondiging liet Neil Gaiman ook al wat weten over waar het derde seizoen over moet gaan. “In seizoen drie krijgen we opnieuw te maken met het einde van de wereld. De plannen voor Armageddon lopen de soep in. Alleen als Crowley en Aziraphale samenwerken, hebben ze een kans om alles weer goed te maken. En zij praten nu niet met elkaar”, vertelt hij aan Variety.

Komen ze bij elkaar?

Heel veel meer wil Gaiman overigens nog niet over de engel en demon zeggen, blijkt uit een recente reactie van hem op Tumblr. Een fan vroeg daar of de twee uiteindelijk toch bij elkaar komen, schrijft ScreenRant. Daarop reageerde Gaiman grappend: “Ik ben bang van niet. Ze zitten er nauwelijks in. Crowley gaat aan het begin van seizoen drie tragisch dood, als gevolg van taarten, en Aziraphale gaat ook dood in seizoen 3, maar grappig genoeg omdat hij in een gat valt.”

“De rest van het derde seizoen gaat over drie kleine hazen die naar de grote stad gaan om daar een sushi-restaurant te openen, en hoe hun families in de jaren ’60 betrokken waren bij de geheime politie van Oost-Duitsland.”

Hoe het de twee vergaat, dat ontdekken we dus ongetwijfeld pas als het derde seizoen verschijnt. Maar ongetwijfeld is het definitieve einde van het verhaal minder tragisch dan het einde van seizoen twee (tenminste, dat hopen we).

Wanneer verschijnt Good Omens seizoen 3?

De vraag is nu vooral: wanneer verschijnt dat derde seizoen dan? Neil Gaiman heeft eerder al laten weten dat het derde seizoen al uitgedacht is en dat alle sets nog staan. Maar tegelijkertijd moeten we ons bedenken dat het eerste seizoen van Good Omens in 2019 verscheen, maar het tweede seizoen pas in de zomer van 2023 op Amazon Prime kwam te staan. Het kan dus best zijn dat we weer met een flinke pauze te maken krijgen.

Variety weet op dit vlak goed nieuws te brengen. Volgens de Amerikaanse nieuwssite is het de bedoeling dat het filmen van het derde seizoen dit jaar begint. Dat kan betekenen dat het derde en laatste seizoen van Good Omens eind 2024 of in 2025 verschijnt.

Beeld: Amazon Prime