Waterdichte activity tracker en hartslagmeter Jaybird Reign eind deze maand te koop

Activity tracker Jaybird Reign is eind deze maand eindelijk te koop. De waterdichte wearable werd afgelopen CES aangekondigd als de slimste activity tracker van allemaal: Hij kan namelijk meten of je loopt, fiets of zelfs zwemt. Tijdens de CES werd hij daarom eerder al uitgeroepen tot beste activitytracker van 2014.

Vandaag werd bekend dat de Jaybird Reign na lang wachten op 26 oktober a.s. eindelijk in de verkoop gaat. Behalve activity tracking houdt de Reign ook de hartslag van de gebruiker bij, met een accuratesse die 99% in de buurt komt van een echte EKG scan zoals je die in het ziekenhuis krijgt.

reign-health-tracker-bracelet-by-jaybird

Op basis van je hartslag bepaalde de Jaybird Reign je zogenaamde “G0-Score”, een waarde die precies bepaald hoe klaar je lijf is om te gaan sporten. Zo bepaalde de Reign dus het ideale moment om te gaan fietsen of hardlopen, omdat het behalve je hartslag ook naar je sportprestaties van de voorgaande dagen kijkt. Via de bijbehorende app kunnen gebruikers bovendien een dagelijkse activiteitengoal instellen.

De Jaybird Reign is een van de weinige activitytrackers die waterdicht is, je kunt het device dus ook tijdens het zwemmen gebruiken. Ook tijdens het zwemmen houdt het armbandje precies bij welke afstand je aflegt en hoe je hartslag daarop verandert. Behalve zwemmen meet de Jaybird Reign natuurlijk ook alle andere gebruikelijke sporten zoals hardlopen, fietsen of gewoon wandelen.

Alle geregistreerde data wordt via een energiezuinige bluetooth verbinding verzonden naar je mobiele telefoon. De app is beschikbaar op iOS en Android devices. De wearable meet naast je hartslag onder meer je stappen, verbrande calorieën, duur en intensiteit van de activiteit. Daarnaast meet de Reign je slaap, en geeft de app je zelfs slaapadvies op basis van je nachtrustgeschiedenis.

Jaybird-Reign-Header

Jaybird claimt dat zijn smartband wel 5 dagen meegaat qua batterijduur. Daarna heb je hem in 2 uur weer volledig opgeladen. Het electronische breind van de Reign, de pod, kun je uit het armbandje halen en al naar gelang in een ander gekleurd bandje plaatsen. Standaard koop je het apparaat met 1 siliconen armbandje, die beschikbaar zijn in de kleuren zwart, wit en neongroen. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar, variërend van 1-5. Voor fietsers is er een speciale enkelband te koop.

Bij de lancering van de verkoop op 26 oktober a.s. zal de Haybird Reign aanvankelijk alleen te koop zijn via de website van Jaybird en in alle Best Buy winkels in Amerika. De iOS app is dan gelijk te downloaden via de App Store. In december zal ook de Android app verkrijgbaar zijn in de Google Play Store. De Jaybird Reign gaat $199 kosten.