We delen onze auto steeds vaker met vreemden

De deelauto wint flink aan populariteit, zo blijkt uit de meest recente cijfers van BlaBlaCar. Het platform werd deze zomer maarliefst 186 procent meer gebruikt om naar beschikbare ritten te zoeken.

Het principe achter BlaBlaCar is simpel: er rijden veel auto’s op de weg met vrije zitplaatsen. Via het platform kun je aangeven waar je heen gaat of heen wilt, zodat vraag en aanbod op elkaar afgestemd kunnen worden. Voor je het weet stap je zo bij een vreemde in de auto voor een ritje naar Parijs, Brussel, Antwerpen of Berlijn. Dit bleken namelijk de populairste locaties onder BlaBlaCar-gebruikers. Het zal je dan ook niet verbazen dat de gemiddelde rit liefst 330 kilometer lang was.

De populairste dagen zijn vrijdag en zondag, dus op basis van deze cijfers kunnen we vrij eenvoudig concluderen dat BlaBlaCar vooral aan populariteit wint onder mensen die op een nieuwe manier een weekendje weg willen. Voor 44 euro sta je immers aan de voet van de Brandenburger Tor in hartje Berlijn en voor 32 euro kun je de Eifeltoren van dichtbij bekijken. Ritten voor het traditionele woon-werkverkeer zijn volgens het bedrijf minder populair.

Het lijkt erop dat BlaBlaCar in ons land alleen nog maar groter zal worden. Het aantal bezoeklocaties wordt namelijk nog steeds uitgebreid. Naast België, Duitsland en Frankrijk kun je inmiddels ook ritten aanvragen naar het Verenigd Koninkrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en Portugal, dus een groot deel van Europa is met een deelauto te bezoeken.