We fotograferen vaker honden dan katten en andere dingen die Google leerde uit de analyse van onze foto’s

Foto maken

Meer dan 100 miljoen mensen gebruikten afgelopen maand Google Photos. Doordat de dienst tegenwoordig via slimme deep learning-algoritmes kan herkennen wat er op foto’s staat, weet Google nu een heleboel over wat wij zoal fotograferen. De meeste van die data houdt het bedrijf voor zichzelf, maar een aantal interessante feiten heeft het bedrijf nu gedeeld met de wereld.

Zo maken we het meeste foto’s van mensen, gevolgd door eten en auto’s. Maar ook landschappen doen het goed: de lucht, stranden en bergen staan ook in de top 10. De drie populairste evenementen en gebeurtenissen waar we foto’s van maken zijn: huwelijken, concerten en Kerstmis. De top 3 van populairste plaatsen ter wereld wordt aangevoerd door Parijs, gevolgd door New York en Barcelona. Een ander leuk feitje is dat niet katten, maar honden het meest gefotografeerde dier zijn.

Google Photos Dog

Als het gaat om het zoekgedrag van gebruikers, dan wordt er het meeste gezocht op ‘baby’. Maar we zien ook graag onszelf, want onder Engelstalige gebruikers is ‘me’ razend populair.