Weerfabriek van Ford simuleert alle mogelijke weersomstandigheden om auto’s te testen

Ford opent volgend jaar een nieuw testcentrum voor hun voertuigen. In deze weerfabriek kunnen ontwikkelaars toekomstige voertuigen testen in de meest veeleisende weersomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan windsnelheden tot 250 kilometer per uur, extreme kou en absurde hittegolven.

Ford’s nieuwe ‘weerfabriek’ stelt ingenieurs in staat om de toekomstige voertuigen te testen in de meest veeleisende omstandigheden uit de hele wereld. Hoogtes die hoger zijn dan de Mont Blanc, windsnelheden tot 250 km/u, sneeuw, zonlicht en regen zijn slechts enkele situaties die zullen worden gesimuleerd in het testcentrum van Ford.

Volgens Ford zelf is dit het eerste testcentrum dat een hoogte van 5200 meter weet te simuleren, waardoor het het meest geavanceerde centrum in zijn soort is. Hier kunnen bovendien ook comfort, veiligheid en operationele mogelijkheden worden getest. Denk bijvoorbeeld aan hoe goed de remmen werken, of de airconditioning naar behoren functioneert en of de auto zware lasten kan trekken.

Joe Bakaj, Vice President, Product Development bij Ford Europa, legt uit:

We reizen de hele wereld over op zoek naar de meest veeleisende weersomstandigheden om zo onze auto’s strenge tests te laten ondergaan. Binnenkort zal onze nieuwe ‘weerfabriek’ ons in staat stellen om veel van deze strenge en extreme omstandigheden efficiënt te kunnen simuleren, en kunnen we dezelfde omstandigheden zo vaak herhalen als nodig is.

5500 vierkante meter

In totaal kunnen ingenieurs in het centrum aan maximaal negen verschillende voertuigen tegelijkertijd werken. Het testcentrum beslaat in totaal 5500 vierkante meter en bevat onder andere twee windtunnels, een hoogtekamer en vier ruimtes met klimaatregeling. In drie van die vier kamers kan ook getest worden op vochtigheid.