Virtual-reality-camera Vuze Camera vanaf maart in Nederland te koop

Vuze Camera

Heb je altijd al zelf 360-graden of virtual-reality-video’s willen maken? Dat kan met de Vuze Camera en die komt vanaf maart eindelijk naar Nederland. Daarmee is er eindelijk een dergelijke camera die relatief betaalbaar is. Het apparaat gaat namelijk 899 euro kosten.

De Vuze Camera werd dit jaar op CES voor het eerst getoond. Het apparaat heeft aan elke kant twee cameralenzen (in totaal acht stuks) die op dezelfde afstand zitten als onze ogen. Doordat er vanaf vier kanten opgenomen wordt krijg je een 360-gradenbeeld. En omdat er twee camera’s aan elke kant zitten, krijg je een 3D-beeld of zoals dat officieel heet: stereoscopisch beeld. Alles wat je opneemt kun je vervolgens met de bijgeleverde Vuze Studio-software verwerken tot een virtual-reality-video, die je weer met een VR-bril kunt bekijken. De beelden kun je ook direct op sociale media delen.

In totaal kun je een uur aan beelden in 4K-resolutie opnemen, voordat de Vuze Camera opgeladen moet worden. Dat duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, maar dit kan niet tijdens het opnemen. Alle beelden sla je op op een SD-kaart. Ook wordt er audio opgenomen met vier microfoons.

Dankzij een mobiele applicatie is het mogelijk om op afstand beelden op te nemen. De app werkt namelijk als afstandsbediening, waarmee je de camera aan en uit kunt zetten en kunt starten en stoppen met opnemen. Daarnaast kun je een preview bekijken voor je begint met opnemen en je video’s daarna beheren. De kwaliteit van de video’s kun je hieronder bekijken.

Bestellen

De camera komt in vier verschillende kleuren, namelijk in het zwart, blauw, rood en geel. De Vuze Camera is nu al te bestellen via hun website. Bestel je hem voor 31 januari, dan krijg je er een gratis Homido VR-bril, 64GB geheugenkaart en een statief bij. Je betaalt pas op het moment dat de camera geleverd gaat worden.