‘LG werkt mogelijk aan concurrent voor Siri en Google Now’

LG G5

De virtuele assistenten Siri, Cortana, Alexa en Google Now krijgen er mogelijk een concurrent bij. Techfabrikant LG heeft volgens GSMInfo meerdere patenten vastgelegd, die samen wijzen op de komst van een digitale spraakassistent.

De vastgelegde namen GMind, G-A.I, Hello-G, G-Deep en Neural Mind zeggen op zichzelf wellicht niet veel over de komst van een virtuele assistent, maar uit de omschrijvingen valt een hoop af te leiden. Zo verwijst het bedrijf bijvoorbeeld naar een ‘artificial intelligence platform’ en ‘voice-enabled software applications’. Het lijkt allemaal te refereren naar een speciaal spraakplatform dat je net als bijvoorbeeld Siri te hulp kan schieten.

De LG-assistent zou vermoedelijk eerst naar smartphones komen – alle patenten bevinden zich in de telefooncategorie van het patentbureau. Logisch ook, want het bedrijf probeerde al eens hetzelfde op telefoons met het inmiddels geschrapte Voice Mate.

Komt de virtuele assistent er, dan neemt LG wel een aardig risico. De telefoonmaker moet het op dit moment vooral hebben van zijn hardware, niet zijn software of diensten. Maar met een virtuele assistent zou LG concurreren met een paar van de giganten in Silicon Valley, die al dik vijf jaar aan vergelijkbare producten hebben gesleuteld. Heeft LG de slagkracht om een waardig alternatief voor Siri en Google Now uit te brengen? Of zou zo’n dienst al snel stranden?