Wieg van Ford moet baby’s sneller laten slapen door autoritten te simuleren

Iedere ouder met een baby kent het probleem: het kind wil niet slapen. Voor veel mensen is de oplossing een ritje in de auto maken, waardoor het kind kalmeert en in slaap valt. Fijn voor het kind, maar jij als ouder slaapt dus nog steeds niet. Ford heeft daar een oplossing voor bedacht: de Max Motor Dreams.

De wieg van Ford simuleert de beweging, het motorgeluid en als je wilt zelfs de straatverlichting. Dat laatste doet het met LED-lampjes die aan de binnenkant van de wieg zitten. En je kunt de gehele ervaring zelfs persoonlijk maken voor je kind. Via een smartphone-app kun je de troostende beweging, het licht en het geluid van een bepaalde autorit opnemen en reproduceren. Je kind heeft dus echt het gevoel in jouw auto te zitten.

In productie

“Na vele jaren met ouders te hebben gesproken, weten we dat ouders van pasgeborenen vaak wanhopig op zoek zijn een goede nachtrust. Hoewel een korte rit in de auto wonderen verricht om de baby in slaap te krijgen, zijn de ouders nog steeds wakker en alert”, vertelt Alejandro López Bravo, die de Max Motor Dreams ontwierp. “The Max Motor Dreams kan het dagelijkse leven van veel mensen een beetje beter te maken.”

Helaas is het wiegje momenteel alleen nog een prototype. Er zijn echter zoveel positieve reacties en vragen geweest, dat Ford nu overweegt om het bedje in productie te nemen.