Hyperloop One rondt eerste testbaan af

Hyperloop One heeft de eerste tunnel gemaakt voor de DevLoop-testbaan, schrijft TechCrunch. De bijna 500 meter lange baan biedt de mogelijkheid om het laten zweven, de stuwkracht, de controle over een voertuig en vacuümdruk te testen. Allemaal onderdelen die nodig zijn voordat de Hyperloop de commerciële wereld in gaat.

Daarmee komt Hyperloop One in de buurt van het testen van de technologie met een systeem dat lijkt op de uiteindelijke versie. Dat is een gigantische stap voor het bedrijf, dat tegenover Axios zegt dat ze binnen vijf jaar helemaal klaar kunnen zijn. Volgens CEO Rob Lloyd kunnen ze in 2018 of 2019 al beginnen met het bouwen van de eerste echte Hyperloop. In 2020 of 2021 moet deze klaar zijn voor gebruik.

Hyperloop One

 

Locaties

Ondertussen wordt er ook nagedacht over locaties voor de Hyperloop. Nu is al bekend dat Dubai waarschijnlijk de eerste stad ter wereld wordt met het nieuwe transportsysteem, maar ook in Amerika moet er een komen. En waar die gaat komen, dat wordt besloten via een soort wedstrijd.

Gisteren werden in Washington elf teams uit Amerika onthuld die ieder routes langs 35 steden voorstellen. Daarnaast zijn er nog eens 24 andere teams met eigen voorstellen van over de gehele wereld. Uiteindelijk moeten er twaalf voorstellen in de finale komen, waarvan Hyperloop One er drie kiest om nauw mee samen te gaan werken.

Routes Hyperloop One

Onder de routes zitten mogelijkheden voor alleen maar vrachtverkeer, het vervoeren van passagiers of een combinatie van twee. De kortste route is ongeveer 103 kilometer lang en verbindt Boston met kleinere steden in de staat Massachusetts. De langste is bijna 1854 kilometer die Colorado en Texas verbindt. Die route zou vooral handig zijn voor de militaire industrie en luchtvaartbedrijven.

Verder wordt er nagedacht over een route tussen Columbus, Pittsburgh en Chicago, en over een route tussen Reno en Las Vegas. Met die laatste route worden de twee grote nieuwe plekken waar veel fabrikanten zitten in Nevada. En dan is er nog een voorstel in Florida, waar Miami en Orlando aan elkaar gelinkt worden. Wanneer de uiteindelijke winnaars bekend worden, is nog niet duidelijk.