Wikipedia-oprichter lanceert ‘betere’ variant van Twitter

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales komt met een volledig nieuw sociaal netwerk, waarbij de focus niet alleen ligt op je eigen leven, maar ook op het delen met goede doelen. The People’s Operator lijkt op Twitter, maar legt de nadruk vooral op de samenwerking met goede doelen.

TPO is niet helemaal nieuw, want de organisatie bestaat al sinds 2012 en is in het Verenigd Koninkrijk actief als mobiele provider. Tien procent van je abonnementsgeld wordt gedoneerd aan goede doelen, terwijl ook 25 procent van de winst van TPO gedoneerd wordt. De provider maakt nu ook de overstap naar de Verenigde Staten, maar dat is zoals gezegd niet de enige nieuwe manier om een nieuwe doelgroep aan te boren.

Schermafbeelding 2015-07-21 om 16.08.51

Het sociale netwerk van TPO is een vrij letterlijke kopie van Twitter, maar biedt meer mogelijkheden voor goede doelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via TPO geld in te zamelen voor bepaalde acties of operaties. Het is natuurlijk de vraag of dat voldoende overtuigt om Twitter te laten voor wat het is, maar Wales heeft meer manieren om TPO aan de man te brengen. Zo belooft hij dat het netwerk advertentievrij blijft, terwijl Twitter juist steeds meer inzet op het implementeren van advertenties en gesponsorde tweets.