‘Apple trekt opnieuw topman uit auto-industrie aan’

Het is een publiek geheim dat Apple werkt aan een eigen auto, maar de officiële aankondiging laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Toch is nu al duidelijk dat de techgigant geen halve maatregelen neemt.

Apple blijft namelijk mensen aannemen die carrière hebben gemaakt in de auto-industrie. Zo staat sinds het voorjaar Paul Furgale op de loonlijst. Hij was voorheen werkzaam bij Autonomous Systems Lab, een Zwitsers bedrijf dat zich richt op allerlei autonome toepassingen. Het zal jullie niet verbazen, maar Furgale heeft zich daarbij vooral gespecialiseerd in zelfrijdende auto’s. Hij zou nu vooral bezig zijn met het aannemen van gespecialiseerd personeel, zodat Apple alle kennis straks in eigen huis heeft.

De Wall Street Journal meldt vandaag dat ook Doug Betts sinds juli bij Apple op de loonlijst staat. Betts werkte eerder als Senior Vice President of Global Quality bij Fiat Chrysler. Daar vertrok hij in november 2014, naar nu blijkt om aan de slag te gaan bij Apple. Daar is hij verantwoordelijk voor ‘Operations’. Dat is inderdaad een wat vage functie-omschrijving, maar dat kan er weleens mee te maken hebben dat hij nog niet al teveel over zijn werkzaamheden mag vertellen.