We willen niets naast Netflix: ’20 procent van Netflix-klanten betaalt voor tweede streamingdienst’

netflix

Ben je een betalende klant bij Netflix? Dan is de kans groot dat je dan geen abonnement hebt op een andere dienst, als we onderzoek van Second Measure moeten geloven. Volgens hun data betaalt 80 procent van alle abonnees namelijk ook echt alleen voor Netflix.

En dat is een flink aantal mensen. Internationaal heeft de streamingdienst namelijk 109 miljoen abonnees, blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers. De dienst heeft in Amerika dan ook een marktaandeel van 25 procent. Cijfers over Nederland zijn niet bekend.

Concurrentie

Buiten Nederland zijn er flink wat concurrenten voor Netflix, waar Second Measure ook naar keek. Opvallend genoeg zijn de klanten van diensten als Hulu en HBO een stuk minder loyaal. Ruim 60 procent van hun abonnees betalen namelijk ook voor een tweede streamingdienst.

De data komt uit de marktanalyse van Second Measure over anonieme creditcard-transacties van de afgelopen maand. De data komt dan ook uit de Verenigde Staten. Bij het onderzoek werd gekeken naar alle grote streamingdiensten in het land. De kans is echter groot dat ook hier met name voor Netflix gekozen wordt en er niet voor andere diensten betaald wordt.