Winnaars Toyota-hackathon laten een drone automatisch een auto volgen

In de wereld van de drones is men druk bezig om nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Zo wordt er gewerkt aan drones die automatisch pakketten afleveren en drones die personen en huisdieren volgen. Tijdens de hackathon van Toyota in Californië besloot een team om een drone automatisch een auto te laten volgen.

Het idee achter de hackathon van Toyota was het verzinnen van een innovatieve manier om data van Toyota’s Vehicle Data Visualizer te gebruiken. Het ingebouwde systeem genereert data zoals de snelheid van de auto, GPS locatie en meer.

Eye in the Sky, een van de deelnemende teams aan de 24 uur durende hackathon, besloot om een Android app te ontwikkelen die een drone in staat stelt om automatisch een auto te volgen. Tijdens de hackathon werd de app constant getest door een drone de Scion FR-S (een sportauto) te laten volgen.

Een van de teamleden, Nathan Schuett, legt uit hoe het idee tot stand kwam:

Although many follow-me applications are in development in the drone community, we wanted to build something that was more dynamic, with camera angles and controls that are capable of handling the acceleration and cornering capabilities of the Scion.

De bedoeling is dat de GPS data uit het ingebouwde autosysteem wordt gecommuniceerd naar de app. De app stuurt deze data vervolgens naar de drone, waardoor de drone weet waar hij moet vliegen.

Ondanks het feit dat het team niet alle functies wist te ontwikkelen die zij voor ogen hadden, gingen zij er wel met de begeerde prijs van 10.000 dollar vandoor.

Het zou onder andere voor de racesport een uitkomst kunnen zijn. Door drones auto’s te laten volgen kunnen er nieuwe beelden gemaakt worden van een autorace, waarmee de beleving van de autosport een nieuwe dimensie zal krijgen.