Withings Activité Steel: een betaalbaar en stijlvol horloge met ingebouwde fitnesstracker

Withings Activité Steel

Withings, fabrikant van diverse gezondheidsgadgets, probeert zich het afgelopen jaar op het gebied van fitnesstrackers te onderscheiden met stijlvolle analoge horloges met een ingebouwde stappenteller. Het bedrijf begon met de prachtige, maar tevens erg dure, Withings Activité en maakte daar vervolgens een goedkope variant van: de Activité Pop. Nu komt daar een model bij dat er precies tussenin zit en dat bedoeld is om stijlvol én betaalbaar te zijn: de Activité Steel.

Voor 169 euro krijg je een strak stalen horloge met een zwarte wijzerplaat en een zwarte band. Terwijl je hem draagt meet hij je stappen, houdt hij bij hoeveel trappen je op een dag loopt en kan hij -als je hem ’s nachts draagt- je slaapgedrag analyseren. Hij is waterdicht, waardoor je hem ook kunt gebruiken om je zwemactiviteiten bij te houden. De batterij die er inzit gaat acht maanden mee, dus je hebt geen gedoe met een horloge dat je hoeft op te laden.

Op het eerste gezicht doet de Activité Steel qua looks niet heel veel onder aan de veel duurdere Activité. En als je de prijs kijkt, dan is het een betaalbaar horloge waarbij je een gratis stappenteller krijgt.

Met de Activité Steel geeft Withings ons wat dat betreft misschien wel een blik in de toekomst van waar Fossil mee gaat komen. Die horlogemaker nam vrijdag Misfit over en gaat nu betaalbare horloges maken met ingebouwde fitnesstrackers, precies zoals Withings dus doet met de Activité Steel.