Withings lanceert fitnesstracker die je niet hoeft op te laden

Withings Go

Een fitnesstracker die je niet elke week moet opladen, daar zijn er niet heel veel van op de markt. En van diegene die er zijn, hebben de meeste het nadeel dat ze geen display hebben om even snel je voortgang te checken. Withings komt daarom met de Withings Go: een betaalbare stappenteller met een zwart-wit e-ink-scherm.

De Withings Go is geschikt als fitnesstracker overdag en als slaaptracker ’s nachts. Je kunt je voortgang aflezen op het scherm, maar hij stuurt alle data ook automatisch door naar de bijbehorende app. De Go is zowel te dragen als horloge met een polsbandje, als aan je kleding (broek, bh of schoenen) via een clip. Als je hem om je pols draagt, doet hij ook nog dienst als horloge. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook nog eens waterdicht.

De lancering van de Go is een opvallende stap in de markt. Waar je fitnesstrackers en smartwatches steeds meer naar elkaar toe ziet groeien en ze steeds meer functies krijgen, gaat Withing terug naar de basis en neemt meteen een aantal grote bezwaren van veel andere trackers weg. Je hoeft hem niet op te laden, heeft een duidelijk display en je hebt de optie om hem onzichtbaar te dragen. Wat wil je nog meer?

Withings Go

Voor de prijs hoef je het trouwens ook niet te laten, want hij gaat maar 70 euro kosten. Daarmee is hij wel iets duurder dan de Fitbit Zip, die qua functionaliteit vergelijkbaar is.