Withings lanceert eerste analoge fitnesshorloge met hartslagmeter

Withings Steel HR

Waar de fabrikanten van smartwatches vooral hun best doen om de horloges zoveel mogelijk het uiterlijk te geven van een ouderwets horloge, pakt Withings het anders aan. Deze fabrikant van gezondheidsgadgets, tegenwoordig eigendom van Nokia, maakt analoge horloges en stopt daar een fitnesstracker erin. Zeker de wat luxere modellen zien er heel stijlvol uit en niemand ziet dat je eigenlijk een slim horloge om je pols hebt. Withings breidt deze productlijn nu uit met de Withings Steel HR. Dit is het eerste model met een hartslagmeter.

Wat stiekem een beetje jammer is, is dat de fabrikant daarom ook heeft besloten om een heel klein schermpje in te bouwen. Achter de wijzerplaat vind je een subtiel scherm waarop je je hartslag kunt aflezen, maar ook andere informatie kan worden weergegeven. Denk aan het aantal stappen dat je die dag hebt gezet of de afgelegde afstand.

Door het schermpje wordt het horloge iets meer een smartwatch dan zijn voorganger: je kunt ook hele simpele meldingen van je smartphone aflezen. Zo kun je zien wie er belt of wie je een bericht heeft gestuurd. Allemaal heel simpel en subtiel, wat wel past bij het verder analoge horloge.

Het horloge is waterdicht en de ingebouwde batterij gaat een bijna een maand mee. Via de bijbehorende Withings-app kun je al je data analyseren en ook combineren met gegevens van andere Withings-producten zoals een slimme weegschaal.

Er komen een witte en een zwarte versie en een wat robuustere zwarte variant met een dikke rand. Ze komen 1 oktober op de markt en gaan 190 en 200 euro kosten.

Withings Steel HR