Withings Thermo: slimme thermometer checkt of je koorts hebt in 2 seconden

Checken of je koorts hebt door simpelweg een thermometer tegen je hoofd aan te houden en 2 seconden te wachten. En vervolgens ook nog eens snel alle metingen bijhouden in een app. Het kan met de Withings Thermo.

Het Franse Withings, sinds kort eigendom van Nokia, toonde het product begin dit jaar op de CES. Vanaf vandaag is hij ook echt te koop. Het apparaat kost je 100 euro, maar daarvoor krijg je wel een heleboel handigheden terug.

Niet alleen kun je heel snel en makkelijk je temperatuur meten en aflezen. Via wifi of bluetooth worden de gegevens naar de bijbehorende app gestuurd. Hierin kun je metingen uit het verleden zien en kun je invoeren welke medicijnen je hebt geslikt. Zo kun je zien of die een positieve of negatieve uitwerking hebben op je lichaamstemperatuur. Daarnaast kun je ook andere symptomen registeren, zodat je echt een soort logboek hebt van het ziektebeeld. Erg handig om te tonen aan een arts.

Ook handig: de app stuurt je een reminder wanneer je je temperatuur weer moet meten. Is het hele gezin door de griep geveld? Dan kan iedereen de thermometer gebruiken. De metingen worden per gebruiker apart opgeslagen.

De Withings Thermo is te bestellen via de website van Withings, maar zal ook gewoon in de winkel komen te liggen.

Withings Thermo