‘Grote musea willen selfie stick verbieden’

De selfiestick heeft pas net zijn intrede gedaan, maar wordt nu al als een groot gevaar gezien in musea en andere locaties. Diverse grote musea in Parijs hebben laten weten de selfie sticks te willen verbieden, omdat zij bang zijn voor schade aan hun kunstwerken. Dat meldt Engadget.

De selfie stick, die het personen makkelijker maakt om een foto van zichzelf te maken, is een groot succes. Echter zien musea de selfie sticks als een groot gevaar voor hun collectie. Diverse musea zijn bang dat bezoekers met het ‘onhandige’ ding tegen kunstwerken aanstoten, waardoor er schade ontstaat. Onder andere het Paleis van Versailles, het Louvre en het Pompidou Centre zouden de sticks voortaan willen weren.

Vooralsnog mogen musea de selfie sticks niet zomaar verbieden, maar wordt er hard gewerkt aan een formele ban van de sticks. De musea zijn echter niet de eerste locaties die de sticks willen verbieden. Bezoekers van onder andere White Hart Lane, een voetbalstadion in Londen, mogen al langer geen selfie sticks meer mee naar binnen nemen. Dit besloot de organisatie van het stadion omdat selfie sticks gebruikt kunnen worden als wapen en omdat de apparaten het zicht van andere bezoekers kan verstoren.

DOOB3D bedacht eerder al een andere manier om selfies te maken. Als het aan het bedrijf ligt maken we straks foto’s van een 3D replica van onszelf, zodat we niet langer met de selfie sticks aan de gang hoeven.