WWDC18: Wat is er allemaal nieuw in WatchOS 5 voor Apple Watch bezitters?

Na alle updates rondom Apple’s nieuwe OS, iOS 12, was er tijdens het Apple WWDC event ook nog tijd en gelegenheid om een aantal nieuwe updates in Watch OS bekend te maken. Watch OS5, die voor alle Apple Watch beschikbaar is, gaat onder meer de volgende nieuwe features ondersteunen:

1. Competities in de Activity App

Ben jij ook bezeten met het volmaken van je ringen in de Activity App? Dat wordt binnenkort nog een stukje uitdagender. Je kunt je vrienden met een Apple Watch namelijk uitdagen om een wedstrijdje aan te gaan wie over een periode van X aantal dagen het meest actief is.

2. Verbeterde tracking van bepaalde sporten

Sommige sporten zoals yoga en wandelen waren tot nu toe niet heel accuraat te tracken met de Apple Workout app. Dit is nu verbeterd, zodat ook deze workout meetellen in je activity totaal. Daarnaast is hardlopen verbeterd, waarbij nu ook de kadans van je stappen worden gemeten.

3. Automatic Workout detection

Vergeten een workout aan te zetten terwijl je al begonnen bent met sporten? In de nieuwe WatchOS5 zit straks automatische Workout detectie. Deze functie ziet automatisch als je begint met sporten, en start vervolgens automatisch een workout.

4. Walkie Talkie functie

Met de nieuwste update voor Apple Watch kun je je smartwatch straks gebruiken als Walkie Talkie: In plaats van een volledig telefoongesprek kun je zo snel een bericht uitwisselen met een andere bezitter van een Apple Watch.

5. No more ‘Hey Siri’

Wil je je Apple Watch een spraakcommando geven? Dan hoef je dat commando straks niet meer te beginnen met ‘Hey Siri’. Je kunt dit voorvoegsel vanaf nu weglaten en gewoon direct je opdracht uitspreken.

6. Offline sync van podcasts en muziek

Wil je tijdens het sporten graag een podcast luisteren? Dan kun je net als je favoriete muziek je ook je favoriete podcasts offline syncen op je Apple Watch. Dat heeft als voordeel dat je tijdens het sporten geen iPhone bij je hoeft te hebben. Vooralsnog werkt offline sync alleen met de Apple Podcasts app.

7. Pride month Watch Face

Juni is Pride month, en speciaal voor die gelegenheid debuteert Apple een nieuwe Watchface die past bij haar kleurrijke regenboogbandje. De nieuwe Pride watchface is per direct te installeren op je watch.

Alle updates in Watch OS5 zijn dit najaar te installeren. Apple developers kunnen de nieuwe WatchOS nu al downloaden en installeren op hun devices.