YouTube Gaming is na donderdag onderdeel van het gewone YouTube

Google heeft aangekondigd dat YouTube Gaming na donderdag onderdeel is van het standaard YouTube-platform. Daarmee komt er een einde aan de aparte dienst, die in 2015 werd gelanceerd. Op 30 mei stoppen de mobiele apps en website met functioneren, meldt 9to5Google.

Google kondigde al in september vorig jaar aan dat het plannen had om de twee videodiensten samen te voegen. Direct daarna werd de content van YouTube Gaming op beide plekken beschikbaar gemaakt. In het afgelopen jaar werden bovendien steeds meer functies van Gaming gemigreerd naar de standaard YouTube.

Overstap

De meeste gebruikers zijn dan ook al overgestapt naar de standaard website en app voor het kijken van game-streams en gerelateerde content. De standalone app is bovendien niet erg populair, wat voor Google ook een reden is om de dienst te sluiten. Daarnaast wil het alle content graag op één plek hebben.

Vanaf 30 mei is het dus zo ver: dan kun je YouTube Gaming niet meer gebruiken. De app verdwijnt dan ook en de URL gaming.youtube.com verwijst dan waarschijnlijk naar de pagina van het kanaal dat al een aantal maanden bestaat. Daar moet je alle gaming-content gewoon kunnen zien.