Drone die objecten kan ontwijken van Yuneec nu te bestellen

Het was één van de tofste dingen die we begin dit jaar op de CES zagen: de Yuneec Typhoon H. Een drone waar de Intel RealSense technologie zit ingebouwd. Hierdoor kan hij realtime de omgeving in 3D in kaart brengen en via kunstmatige intelligentie objecten ontwijken. Het is de eerste drone waarin de camera’s van Intel zijn ingebouwd.

De Yuneec Typhoon H kan je zelfstandig volgen en filmen, zonder dat je het risico loopt dat hij botst. Hij heeft hiervoor allerlei geïntegreerde programma’s. Zo kan hij zelfstandig om de piloot of om een object heencirkelen en kan hij de perfecte beweging maken van punt A naar punt B voor het perfecte filmische shot.

De drone heeft een inklapbaar landingsgestel en hij wordt geleverd met een controller met een groot scherm die draait op Android. Maar wat natuurlijk het allerleukste is, is dat je er prachtige stabiele 4K-beelden mee kunt schieten.

Prijs

Qua functionaliteiten lijkt de Yuneec Typhoon H erg veel op het laatste model van de DJI: de Phantom 4. Die is iets goedkoper, maar heeft ook minder rotors en een simpelere controller.

De Yuneec Typhoon H kost 1899 dollar en is in de VS nu te bestellen. Over een maand start de levering. Dan zal hij ook breder beschikbaar komen. De Nederlandse prijs is nog steeds niet bekend gemaakt.