Zeeman gaat ook ingezamelde tweedehands kleding verkopen

Zeeman tweedehands kleding

Een nieuwe stap voor textielgigant Zeeman om de wereld iets te verduurzamen: de winkelketen is van plan om ingezamelde tweedehands kleding te verkopen in de winkels. Voor het einde van het jaar moet gedragen baby-, kinder- en dameskleding in de schappen liggen. Ook krijgen klanten de mogelijkheid om hun gedragen kleding zelf in te leveren.

Zeeman RESALE

Het initiatief om tweedehands kleding te kopen in de winkels, zal Zeeman RESALE gaan heten. De keten gaat werken met een test, waardoor de tweedehands kleding in het begin slechts in een paar filialen te koop zijn. Zeeman RESALE zal samenwerken met Het Goed, een sociale onderneming met 28 kringloopwarenhuizen en vijf textielsorteercentra in Nederland.

Alles zal lokaal gebeuren: de gedragen kleding wordt in de winkels ingezameld en Zeeman doneert de kleding aan Het Goed. Hier zal wordt de kleding gesorteerd en Zeeman zal hier weer een selectie van inkopen. Zelf denkt Zeeman dat dit initiatief vooral een hit onder jongeren zal zijn. De winkelketen probeerde dit initiatief al uit in een filiaal in Osdorp. Hier kwamen vooral jongeren op de tweedehands kleding af.

Duurzaam

Zeeman is al langere tijd bezig om duurzamer te worden en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het katoen: het afgelopen jaar is het duurzame katoen bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar daarvoor.

Beeld: Dutchmen Photography / Shutterstock