Zeg maar dag tegen je vertrouwde huissleutel: slimme sloten zijn in opkomst


Al jaren voorspelen techneuten hoe de smartphone in de toekomst dingen zal vervangen zoals camera’s, portemonnees en de afstandsbediening. Uit een onderzoeksrapport blijkt nu dat de vertrouwde huissleutel het nieuwe slachtoffer is van onze iPhones.

Wanneer slimme sloten mainstream worden zouden we nooit meer die zware sleutelbos met ons mee hoeven te dragen of weer eens kwijtraken! In plaats daarvan kunnen we de deur van ons huis simpelweg openen met behulp van onze smartphones, een draadloze sleutelhanger (maar, waar aan te hangen?), of zelfs vanaf een andere locatie via het internet.

Hoewel dit futuristisch klinkt, zijn dit soort sloten vandaag de dag al beschikbaar en worden ze gewoon in de winkel en online aangeboden. Denk maar aan de eerder besproken August smartlock, of de Lockitron. De vraag is: gaan consumenten ook daadwerkelijk iets vertrouwds als hun huissleutel vervangen door hun smartphone?

Uit een nieuwsverslag van NextMarket Insights blijkt van wel! Sterker nog, al bijna één miljoen huishoudens in Noord-Amerika blijkt gebruik te maken van dit soort slimme sloten! En dit is nog maar het begin blijkt uit hetzelfde rapport. De markt van slimme sloten zal naar verwachting in 2019 zijn gegroeid naar een waarde van $3.6 miljard dollar wereldwijd!

Deze groei is met name te danken aan de toenemende populariteit van slimme home devices. Bedrijven als AT&T, Comcast en Staples zijn zelfs bezig met hele smart home services.

Dus zeg maar dag tegen je vertrouwde huissleutel: slimme sloten zijn in opkomst