Zelfrijdende auto legt rit tussen San Francisco en New York succesvol af

De ingenieurs van Delphi, die ruim een week geleden vertrokken, hebben de tocht van San Francisco naar New York succesvol afgelegd in een zelfrijdende auto. De reis duurde negen dagen, waarbij 99 procent werd afgelegd in de autonome modus van de auto.

De ingenieurs reden ruim 5.600 kilometer door vijftien verschillende staten in een Audi SQ5, die was uitgerust met diverse zelfrijdende technologieën. Zo beschikt de auto over allerlei lasers, sensoren, radars en camera’s, waarmee de auto realtime een beeld kon schetsen van de omgeving. Het team heeft tijdens de rit ruim drie terabytes aan data opgeslagen, waarmee het meer inzicht hoopt te krijgen in de zelfrijdende technologie van het bedrijf.

De CTO van Delphi, Jeff Owens, laat weten dat de rit uiterst succesvol is verlopen:

De zelfrijdende Audi SQ5 heeft boven onze verwachtingen gepresteerd. De resultaten uit de test bieden ons de mogelijkheid om de technologie te optimaliseren, waardoor het ontwikkelingsproces zal versnellen. Het zal niet lang meer duren voordat dergelijke systemen aan alle veiligheidseisen voldoen.

Ondanks allerlei verschillende omstandigheden, zoals rotondes, wegwerkzaamheden, bruggen, tunnels en weersveranderingen heeft de auto de rit voor 99 procent af weten te leggen in de autonome modus. In de auto waren ingenieurs aanwezig om in te kunnen grijpen bij eventueel gevaar. Het goede resultaat van de rit is een signaal naar de auto-industrie. Volgens Delphi komen de zelfrijdende auto’s er aan.