Zelfrijdende auto’s Google-zusterbedrijf Waymo gaan eind januari de weg op

De eerste zelfrijdende auto’s van Waymo gaan eind januari de weg op. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt op de North American International Auto Show, meldt The Verge. De auto’s gaan rondrijden in de staten Californië en Arizona. In deze staten ging Google al eerder met zijn zelfrijdende auto’s de weg op.

Waymo is sinds december 2016 een zusterbedrijf van Google, dat onder Alphabet valt. Het werk aan de zelfrijdende auto stond bekend als het Google self-driving car project, maar was officieel een onderdeel van het bedrijf X. Waymo zou niet van plan zijn om zelf een auto op de markt te brengen, maar richt zich wel op de hard- en software die nodig is om zelfrijdende auto’s de weg op te krijgen.

Fiat Chrysler

De auto’s die eind deze maand de openbare weg op gaan, zijn gemaakt in samenwerking met Fiat Chrysler. Het bedrijf heeft gezegd honderd zelfrijdende Chrysler Pacificas de weg op te willen sturen. Bloomberg meldde gisteren echter op basis van bronnen dat de bedrijven hun wagenpark zouden willen verdubbelen.

Eerder meldde Bloomberg ook dat Waymo in samenwerking met Fiat Chrysler zijn eigen taxidienst wil opzetten. Deze dienst zou eind 2017 al operationeel moeten zijn. Daarmee zou Waymo een directe concurrent van onder meer Uber worden.