Zien: Audi, Airbus en Italdesign testen autonome vliegende taxi

Audi, Airbus and Italdesign autonome vliegende taxi

Audi, Airbus en Italdesign hebben hun toekomstvisie onthuld: een drone die een taxi van een autonoom, elektrisch voertuig kan oppikken en kan vliegen naar de bestemming. Gisteren toonden de bedrijven een verkleinde versie van die visie, die ook getest werd. Dat meldt TechCrunch.

Het werkende prototype is echter niet groot genoeg voor een menselijke passagier. Het apparaat, de Pop.Up Next, was een 1:4 schaalmodel. Maar volgens de bedrijven kan de volledige versie van het voertuig over 10 jaar al werkelijkheid zijn. Dan moet de taxidienst ook al operationeel zijn.

“Vliegende taxi’s komen er aan. Daar zijn we bij Audi van overtuigd”, zei Dr. Bernd Martens, bestuurslid bij Audio en president bij dochterbedrijf Italdesign. “Steeds meer mensen verhuizen naar steden, en steeds meer mensen zullen mobiel zijn door automatisering. In de toekomst willen kinderen, ouderen en mensen zonder rijbewijs gemakkelijke robottaxi’s gebruiken.”

Testen

Om zich voor te bereiden op de taxidienst, doet Audi tests in Zuid-Amerika in samenwerking met Airbus-dochterbedrijf Voom. Gebruikers kunnen helikoptervluchten boeken in Mexico-stad of Sao Paulo, terwijl een Audi klaarstaat voor de reis van of naar de landingsplaats.