Zien: De allereerste teaser van fantasyserie Shadow and Bone

Shadow and Bone

Ben je fan van de Grishaverse? Of houd je gewoon van toffe fantasy? In beide gevallen hebben we goed nieuws: de allereerste teaser van de nieuwe Netflix-serie Shadow and Bone is namelijk verschenen. En die ziet er wel heel goed uit.

Shadow and Bone is een nieuwe serie gebaseerd op vijf boeken uit de Grishaverse-reeks van Leigh Bardugo: de Shadow and Bone-trilogie en de Six of Crows-duologie. In de eerste trilogie maken we kennis met Alina Starkov, die in het door oorlog verscheurde land Ravka woont.

Alina ontdekt dat ze een bijzondere kracht heeft die de sleutel kan zijn tot de vrijheid van haar land en het einde van de ‘Shadow Fold’. Ze besluit zich aan te sluiten bij de Grisha, een leger met magische soldaten. Maar met haar nieuwe krachten werken blijkt lastiger dan ze dacht en niet iedereen blijkt te vertrouwen.

Shadow and Bone

Alina en General Kirigan. Foto: Netflix

De nieuwe Netflix-serie volgt de Shadow and Bone-trilogie, maar voegt ook elementen uit Six of Crows toe. Deze boekenserie speelt zich twee jaar na de trilogie af en gaat over een groep getalenteerde criminelen. In de nieuwe Netflix-serie ontdekken we meer over hun verleden.

Shadow and Bone

Jesper en Kaz. Foto: Netflix

Eerste teaser

Tot nu toe hadden we alleen nog foto’s gezien van de nieuwe serie, maar inmiddels is er ook een eerste teaser verschenen. Daarin ontmoeten we Alina Starkov, die gespeeld wordt door Jessie Mei Li, en zien we hoe ze haar kracht ontdekt. Ook ontmoeten we General Kirigan, gespeeld door Ben Barnes.

Daarnaast zien we de eerste beelden van Malyen Oretsev, de beste vriend van Alina die gespeeld wordt door Archie Renaux. En natuurlijk kunnen de drie bendeleden van Six of Crows niet ontbreken: groepsleider Kaz Brekker (Freddy Carter), Wraith Inej (Amita Suman) en pistoolspecialist Jesper Fahey (Kit Young).

Het eerste seizoen van Shadow and Bone verschijnt op 23 april op Netflix en bestaat uit acht afleveringen.

Foto’s: Netflix