Zien: de allereerste beelden van Netflix-serie Shadow and Bone

Shadow and Bone

Wie de Shadow and Bone-boeken van Leigh Bardugo gelezen heeft, zat afgelopen week ongetwijfeld te stuiteren op zijn stoel. De allereerste beelden van de Netflix-serie zijn namelijk verschenen, evenals de premièredatum. Maar ook wie de boekenserie niet kent, heeft goede reden om enthousiast te zijn. We kunnen immers nooit genoeg fijne fantasy-series hebben.

Voor wie de boekenserie niet kent: Shadow and Bone draait om militair en wees Alina Starkov (foto boven). Tijdens een missie ontdekt dat ze een bijzondere kracht heeft, die haar land zou kunnen redden van de angstaanjagende ‘Shadow Fold’. Zodra die kracht zich geuit heeft, wordt Alina losgerukt van alles wat ze kent – en vooral van haar beste vriend Mal – om getraind te worden bij de magische soldaten Grisha. Terwijl ze daar haar best doet om haar kracht te gebruiken, ontdekt ze dat niets is wat het lijkt en dat vrienden zomaar vijanden kunnen zijn.

In de serie volgen we eenzelfde verhaal als in de drie boeken uit de serie Shadow and Bone. De rollen van Alina Starkov en Mal worden gespeeld door de nog relatief onbekende Jessie Mei Li en Archi Renaux. Ben Barnes, die we onder meer als Prince Caspian kennen uit The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, neemt de rol van General Kirigan op zich.

Shadow and Bone

Netflix heeft afgelopen week de allereerste beelden van die acteurs gedeeld op Twitter, waardoor we nu voor het eerst een idee krijgen van hoe de serie eruit gaat zien. Zo zien we in de foto hieronder hoe Alina en Mal samen door het legerkamp trekken, nog voor Alina ontdekt wat ze eigenlijk kan. En in de foto hierboven zien we Ben Barnes als General Kirigan.

Shadow and Bone

Six of Crows zijn ook aanwezig

In de Netflix-serie volgen we echter niet alleen het verhaal van Shadow and Bone. Nee, Leigh Bardugo schreef ook andere boeken in hetzelfde universum. Eén daarvan is Six of Crows, wat een groep jonge criminelen met ieder zijn eigen talenten volgt als ze de grootste inbraak ooit gaan doen. Zie het als een soort Ocean’s Eleven, maar dan in een magische (en ietwat donkere) wereld. Leuk feitje: het land uit Shadow and Bone is gebaseerd op Rusland, maar de stad uit Six of Crows is gebaseerd op Amsterdam. Bereid je dus voor op een hoop Nederlands klinkende namen en woorden!

De boekenserie Six of Crows speelt zich echter twee jaar na Shadow and Bone af. In de Netflix-serie zien we dus niet wat er in de boeken gebeurd, maar krijgen we meer een soort van prequel, wist Entertainment Weekly in december al te melden. In dit seizoen zien we dan ook niet alle karakters uit de boeken, en ze zijn zeker nog niet allemaal bij elkaar. Meester van de pistolen Jesper Fahey,  spion, messenkoningin Inej en groepsleider Kaz Brekker (foto onder) zijn dat al wel. Deze rollen worden gespeeld door Kit Young, Amita Suman (Doctor Who) en Freddy Carter (Pennyworth).

Six of Crows, Shadow and Bone

Fans van de relatie tussen Nina Zenik (Danielle Galligan) en Matthias Helvar (Calahan Skogman) kunnen hun hart ook ophalen. Hoewel de twee nog nauwelijks in dit seizoen voorkomen, suggereert een foto uit de serie (zie onder) al wel dat we iets van hun achtergrondverhaal mee gaan krijgen.

Six of Crows, Shadow and Bone

Geduld is een schone zaak

Netflix heeft met de eerste foto’s ook direct bekendgemaakt wanneer we de serie kunnen verwachten. Het eerste seizoen – met acht afleveringen – verschijnt op 23 april. We moeten helaas dus nog even geduld hebben.

Gelukkig is er genoeg om je in de tussentijd mee te vermaken. Zo is er al een eerste teaser van de serie – al geeft die nog wat weinig weg als je de boeken nog niet hebt gelezen. Daarnaast heeft de serie op Twitter ook alvast wat eerste foto’s geplaatst van de outfits van de hoofdpersonen.

En natuurlijk zijn er dan ook nog de boeken die je kunt (her)lezen. In chronologische volgorde zijn dat de Shadow and Bone-trilogie, de Six of Crows duology, de King of Scars duology (waarvan deel 2 eind maart verschijnt) en The Lives of Saints. De boeken zijn onder meer te verkrijgen via Bol.com, maar vast ook bij je lokale boekhandel.

Foto’s: Netflix