Zien: de allereerste trailer van GoT-prequel House of the Dragon

house of the dragon

Nu de release-datum van Game of Thrones-prequel House of the Dragon dichterbij komt, krijgen we ook steeds meer van de serie te zien. Eerder zagen we al een teaser en wat eerste beelden. Nu is daar ook een eerste volledige trailer bijgekomen.

House of the Dragon speelt zich zo’n 200 jaar voor de gebeurtenissen uit de hitserie Game of Thrones af, in de tijd dat de Targaryens op de Iron Throne zaten. Echt stevig is hun positie echter niet: er worden politieke spelletjes gespeeld, die uiteindelijk tot de burgeroorlog leiden die we als de ‘Dance of the Dragons’ kennen leiden.

Nu is er dus een eerste echte trailer van het verhaal, waarin we vooral veel bekende namen langs horen komen. In de serie zien we namelijk niet alleen de voorouders van Daenerys, maar ook die van verschillende andere families.

De trailer laat alvast wat van de onrust zien, aan de hand van glimpen van vechtscenes. Ook horen we wat van de politieke onrust die er speelt: niemand wil een vrouw op de Iron Throne hebben. Verder toont de trailer een ander herkenbaar beeld: dat van drakeneieren en draken zelf. En ja, er zijn ook weer korte flitsen van begrafenissen en huwelijken, en van mensen die duidelijk plannen aan het smeden zijn. Met andere woorden: het is écht dezelfde sfeer als Game of Thrones.

Release in augustus

De trailer komt daarmee behoorlijk overeen met het boek Fire and Blood van George R.R. Martin, dat over de tijd van de Targaryens gaat en de basis vormt voor de serie. Het boek begint bij Aegon de eerste, die de zeven koninkrijken van Westeros in handen krijgt met behulp van zijn draken. Vervolgens is er enige tijd vrede, totdat er uiteindelijk problemen ontstaan rondom de opvolging van de Iron Throne. De laatste twee delen van het boek gaan vooral over die crisis en vormen de basis van House of the Dragon, weet Ars Technica.

In het boek starten de problemen neemt koning Viserys I Targaryen de troon over van Jeahaerys I. Maar daarmee wordt prinses Rhaenys Velaryon overgeslagen. Maar ook na Viserys moet er weer een nieuwe heerser komen. En hij heeft geen zonen, dus maakt prinses Rhaenyra Targaryen zijn opvolger. Maar we kennen Westeros en weten dat er meer mensen zijn die op de troon willen komen, inclusief de jongere broer van de koning: Daemon Targaryen.

Genoeg conflict en drama om een serie mee te vullen dus. House of the Dragon krijgt in eerste instantie dan ook tien afleveringen. De serie verschijnt op 21 augustus op HBO Max.

Beeld: HBO