Zien: Eerste trailer van fantasyserie The Wheel of Time

The Wheel of Time

Het duurde even, maar in juli kregen we dan ein-de-lijk te horen wanneer de fantasyserie The Wheel of Time – naar de bekende en gelijknamige boekenserie van Robert Jordan – op Amazon Prime verschijnt. Een paar weken later verschenen de allereerste beelden. En nu is er opnieuw een groots moment aangebroken in aanloop naar de release van de serie: de allereerste teaser trailer is er.

Voor wie het niet weet: The Wheel of Time gaat over een fantasywereld waar magie in twee smaken voorkomt. We hebben de mannelijke magie – Saidin – en de vrouwelijke magie, Saidar. In maar liefst veertien boeken volgen we Moiraine, die lid is van de machtige vrouwenorganisatie Aes Sedai. De Aes Sedai sporen mannen op die magie kunnen gebruiken. Lang geleden werd die magie namelijk aangetast door de Dark One, waardoor de meeste mannen die magie kunnen gebruiken gek worden.

Dat is dus ook een taak van Moiraine. Maar als zij in het dorpje Two Rivers aankomt, belandt ze in een gevaarlijk avontuur met vijf jonge mannen en vrouwen. En één van de mensen uit dit gezelschap zou de Dragon Reborn zijn, die de mensheid redt… of vernietigt.

Eerste trailer

De allereerste trailer van The Wheel of Time toont ons de Aes Sedai, waarbij we de stem horen van Moiraine. Daarnaast zien we al wat eerste beelden van het reisgezelschap waar Moiraine in terecht komt, evenals een eerste teaser over de Dark One. De Dark One is de bad guy die er ooit voor zorgde dat de magie van de mannen aangetast werd. Met andere woorden: hij is slecht nieuws.

De serie verschijnt op 19 november 2021 op Amazon Prime. En voor wie nu al enthousiast is, is er direct goed nieuws: Amazon heeft al een tweede seizoen besteld en is zelfs al begonnen met filmen. Het vervolg komt er dus aan!

Beeld: Amazon Prime