Fantasy-serie The Wheel of Time heeft eindelijk een releasedatum

The Wheel of Time

Na jaren speculatie en wachten is het eindelijk zo ver: Amazon Prime heeft bekendgemaakt wanneer de fantasy-serie The Wheel of Time verschijnt. Een nieuwe poster geeft ons het eerste beeld van de serie en wat meer informatie. En terwijl het eerste seizoen nog moet verschijnen, wordt er al aan een tweede gewerkt.

The Wheel of Time is vooral een boekenserie, die uit maar liefst veertien boeken bestaat. De serie gaat over een fantasywereld waar magie bestaat en alleen bepaalde vrouwen het kunnen gebruiken. Het verhaal draait om Moiraine – in de serie gespeeld door Rosamund Pike, bekend van Gone Girl en Die Another Day – die lid is van de machtige vrouwenorganisatie Aes Sedai. Als zij aankomt in het dorpje Two Rivers, komt ze terecht in een gevaarlijk avontuur met vijf jonge mannen en vrouwen. En één van hen zou de Dragon Reborn zijn, die de mensheid redt of vernietigt.

De serie heeft een behoorlijk lange geschiedenis. Schrijver Robert Jordan begon het eerste boek in 1984 te schrijven, dat in 1990 gepubliceerd werd. Maar in 2007 overleed hij, nog voor hij het laatste boek af kon maken. Hij had al wel behoorlijk wat notities gemaakt, waardoor mede-auteur Brandon Sanderson het verhaal af kon ronden in drie laatste boeken. Inmiddels is de serie, met ruim 90 miljoen verkochte boeken, één van de populairste ter wereld geworden.

Serie komt eraan

Het is geen verrassing dat er een tv-serie van de boeken gemaakt wordt. Sterker nog: daar wordt al heel lang over gesproken. In 2017 kondigde Sony aan dat ze de serie gingen maken en in 2018 werd duidelijk dat Amazon daarbij gaat helpen. In de herfst van 2019 ging de productie eindelijk van start, maar toen kwam de Covid-19-pandemie en liep alles vertraging op.

Gelukkig is er nu dus ein-de-lijk goed nieuws. Amazon Prime – waar de serie gaat verschijnen – heeft tijdens [email protected] namelijk aangekondigd dat de serie in november dit jaar in meer dan 240 landen en gebieden wereldwijd verschijnt. En daarbij werd ook direct de eerste poster onthuld.

Beeld: Amazon Prime

Overigens is er nog meer goed nieuws: Amazon heeft de serie al verlengd met nog een seizoen. Vorige week werd duidelijk dat ze zelfs al begonnen zijn met het filmen van het tweede seizoen, zo schreef Screenrant toen. Wanneer dat tweede seizoen verschijnt, is helaas nog niet bekend.

Beeld: Amazon Prime