Zien: Eindelijk is er een trailer van The Crown seizoen 5

The Crown seizoen 5

Over slechts een paar weken is het zo ver, dan verschijnt The Crown seizoen 5 op Netflix. Vorige week verschenen de eerste foto’s van dit nieuwe seizoen met een geheel nieuwe cast al, en nu is er ok een eerste trailer. Die trailer onthult dat de Britse koninklijke familie een roerige tijd tegemoet gaat.

Het vijfde seizoen speelt zich af in de jaren ’90, waarin het niet zo goed gaat met de Britse royals. Charles en Diana zijn getrouwd en hebben twee zoons, maar hun huwelijk is alles behalve gelukkig. Uiteindelijk komt daar dan ook een einde aan, maar een scheiding is not done voor de royals en uit elkaar gaan blijkt dan ook niet gemakkelijk. In de trailer zien we al glimpen van inmiddels wereldberoemde momenten rondom die scheiding, zoals het interview van Diana met de tv en haar revenge dress. Ook zien we in de trailer hoe de romance tussen prins Charles en Camilla verder opbloeit.

Maar ook op andere fronten is het een uitdagende tijd voor het koninklijk huis. Koningin Elizabeth II heeft bijvoorbeeld te maken met de val van de Sovjet-Unie en de overdracht van soevereiniteit over Hong Kong. Daarnaast zetten Britse burgers steeds vaker vraagtekens bij de rol van het koninklijk huis. En als dan ook nog Mohamed Al Fayed ten tonele verschijnt – die zijn rijkdom en macht inzet om hem en zijn zoon Dodi een plek aan de koninklijke tafel te bezorgen – lopen de spanningen nog verder op.

Nieuwe cast

Wie de trailer aanzet en direct even kippenvel krijgt bij het horen van een bekende stem: niet schrikken, de Queen wordt vanaf The Crown seizoen 5 gespeeld door een bekende. Vanaf nu neemt Imelda Staunton de rol van Queen namelijk over, en zij speelde eerder ook professor Umbridge in Harry Potter. Maar ze had in het verleden natuurlijk meer rollen, zoals in Shakespeare in Love en Vera Drake.

Verder speelt Jonathan Price – bekend van onder meer Pirates of the Caribbean en The Two Popes – haar man prins Philip. Zoon prins Charles wordt gespeeld door Dominic West (The Wire, Chicago) en Elizabeth Debicki (The Great Gatsby, Guardians of the Galaxy: Vol 2.) speelt Diana.

Het vijfde seizoen verschijnt op 9 november op Netflix en krijgt tien afleveringen van ieder een uur.

Beeld: Netflix