Zien: Twitter-CEO Jack Dorsey en Facebook-COO Sheryl Sandberg verschijnen voor het Congres

Twitter zou deze week 300 medewerkers op straat willen zetten. Daarmee krimpt het bedrijf in één klap met acht procent in.

Jack Dorsey, CEO van Twitter, en Sheryl Sandberg, COO bij Facebook, moeten vandaag voor het Amerikaanse Congres verschijnen. De twee zullen onder meer praten over de buitenlandse inmengingen in de democratie van de Verenigde Staten. In totaal zijn er twee verhoren, die je allebei hier kunt volgen.

De eerste getuigenissen beginnen om half 4 ’s middags (Nederlandse tijd). Daarin zien we zowel Dorsey als Sandberg. Overigens was ook Larry Page, CEO van Google, uitgenodigd, maar hij sloeg de uitnodiging af, meldt Wired.

Dit gesprek gaat vooral over de inmenging in de Amerikaanse democratie, en waarschijnlijk met name om de Russische beïnvloedingscampagnes. Naar verwachting wordt er ook gesproken over de aantijgingen dat de sociale media conservatieve mensen anders behandelen.

Naar alle waarschijnlijkheid herhaalt Sandberg vooral de antwoorden die Facebook-CEO Mark Zuckerberg een aantal maanden geleden gaf. De getuigenis kun je in de onderstaande livestream bekijken.

House Energy

Dan is er een paar uur later, om half 8 ’s avonds (Nederlandse tijd), nog een verhoor. In dit geval verschijnt Dorsey alleen voor het Amerikaanse House Energy and Commerce Committee. Hier zal het vooral gaan over “transparantheid en aansprakelijkheid”.

Twitter – en andere platformen – wordt er namelijk van beschuldigd van het hebben van vooroordelen over conservatieven. Daardoor zouden deze mensen anders behandeld worden door de sociale media.

Dorsey zal volgens voorbereidde notities zeggen dat “Twitter geen politieke ideologie gebruikt om beslissingen te maken, of dat nu gaat om hoe de content op onze dienst gerangschikt wordt of hoe we onze regels handhaven.” De gehele getuigenis kun je in de onderstaande livestream bekijken.